Skal du på rejse til Rumænien? Læs disse ting, før du tager afsted

Hvis du overvejer, at tage på ferie i Rumænien, så skal du lige være opmærksom på et par ting, som er specifikke til Rumænien. Vi kommer ind på disse ting i denne artikel, og derefter kommer vi også ind på generelle rejsetips, som du kan bruge, når du skal rejse – uanset om du skal til Rumænien eller ej.

Kontanter bliver brugt meget

Ifølge mediet Merchant Machine bliver kontanter i stor grad anvendt i Rumænien. De skriver, at omkring 70% af alle betalinger bliver foretaget i kontanter der. Dette kan have indflydelse på din rejseoplevelse, fordi vi som danskere ikke er vant til at anvende kontanter som det primære betalingsmiddel. Vi tænker normalt ikke over betalinger, fordi vi er vant til MobilePay og kontaktløs betaling.

 

Der bliver i stor grad anvendt kontanter i Rumænien, fordi de ifølge ovenstående medie har en stor del af befolkningen uden bankkonti. De bruger altså kontanter hele tiden, fordi de ikke har andre muligheder. Eller det havde de ikke, indtil de sidste 10 år, hvor kryptovalutaer er kommet til. Kryptovalutaer plejer at være populære i lande, hvor kontanter foretrækkes. Dette kommer vi ind på senere.

 

På baggrund af ovenstående kommer vi med følgende råd: Husk kontanter, og det er bedst at have dem med hjemmefra. Hvis du allerede ved, at du skal til Rumænien, så bør du allerede nu bestille valuta i banken. Bemærk at selvom Rumænien er medlem af EU, så bruger de som Danmark ikke Euro. De bruger rumænsk leu. Ved at bestille valuta i banken får du vekslet dine danske kroner til fordelagtige kruser i forhold til i lufthavnen, hvor deres kurser og gebyrer kan være ekstremt høje.

 

Skulle du på et tidspunkt løbe tør for kontanter, så kan du altid hæve. Bemærk at du kommer til at betale gebyrer for dette, fordi du jo foretager en hævning i udlandet. Hvis vi lige husker tilbage på et tidligere afsnit i denne artikel, så blev der jo nævnt, at kryptovalutaer (som bitcoin) er populære. Bitcoin kan derfor være et meget godt supplement til kontanter, når du skal rejse. Kryptovalutaen bliver nemlig accepteret af mange folk, der ikke har adgang til banker. Det er jo netop meningen med kryptovalutaer. Sådan køber du bitcoin, hvis du ikke allerede har købt bitcoin tidligere.

 

Planlæg i god tid, hvis du kan lide at have styr på tingene

Mange vil gerne have den perfekte ferie, men de gider ikke at planlægge ferien, fordi de gerne vil være spontane. Er dit budget dog begrænset, så kan det alligevel være en god idé at planlægge rejsen samt sætte et specifikt budget. Dette budget kan være per dag, hvor du allokerer et større beløb på dage, hvor du gerne vil have det ekstra sjovt.

 

Har du fundet ud af, hvordan du kommer frem og tilbage, når du er på ferie? Taxa er måske altid en mulighed, men det kan også hurtigt blive dyrt at tage en taxa hele tiden. Læs eventuelt om andre transportmidler, fordi de lokaler anvender ikke taxaer som deres primære transportmiddel.

Posts created 31

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top